Főoldal

 

Tisztelt Látogató!

Szolgáltatásaim keretében garantálom, hogy pár órán belül, de legkésőbb napokon belül megadom a megfelelő vámtarifaszámot termékére és a hozzá tartozó Meursing-kódot, a vámtétel, valamint áfakulcs mértékét. Vámtanácsadással szolgálok bármely vámeljárás kapcsán.

Szakvélemények, állásfoglalások megírását, szakfordítások elkészítését rövid határidővel vállalom el. A megbízási szerződésben rögzítem a rövid határidőre történő garanciát.

Bírósági perekben igazságügyi szakértői vélemények elkészítését „kirendelés” és „megbízás” alapján is vállalom, továbbá Kötelező Érvényű Tarifális Felvilágosítás (KTF) teljes körű intézésével is megbízhat.

Vámtanácsadói tevékenységemet az ország egész területén végzem.

Fentieken túli szolgáltatásaimat a „Szolgáltatások” menüpont alatt találja.

Mi az a vámtarifaszám, mi a jelentősége?

Az Európai Unió a harmadik országokból a közösség területére importált árukkal szemben Közös Vámtarifát alkalmaz. Gyakran tapasztalom, hogy a gazdálkodók nem minden esetben vannak tisztában a vámtarifaszám helyes alkalmazásának jelentőségével. Minden egyes terméknek létezik vámtarifaszáma, ami nem azonos a KSH által kiadott statisztikai számmal, gyakran összekeverik azzal. Több elnevezéssel is találkozhatunk:

vámtarifaszám (első négy számjegyig)

HR-kód (első hat számjegyig)

KN-kód (első nyolc számjegyig)

TARIC-kód (tíz számjegy)

Miért fontos, hogy a korrekt vámtarifaszámot alkalmazzuk a termékre: például elsősorban azért, mert a vámtarifaszám tudatában ismerhetjük meg a vámtételt, vagyis, hogy hány százalékos vámot kell fizetni a termék importja során. Nem megfelelő alszám alkalmazásakor akár többlet vámot is fizethetünk, vagy amennyiben a szóba jöhető vámtarifaszámok közül az alacsonyabb vámtételű vámtarifaszámot alkalmazzuk, a későbbiekben – akár egy ellenőrzés alkalmával – a különbözet megfizetésén felül még bírság is kiszabható.

A mai bürokratikus világban gyakran eldönteni is nehéz, hogy adott ügyben mely hatósághoz illetőleg egy adott hatóságon belül, mely szervhez forduljunk. Sok esetben kérdésünk megválaszolására legalább 30 napot kell várnunk.

Bővebb információért kérem látogasson el megújult weboldalunkra www.vamtanacs.hu

Reklámok